Dokladnie potrzebuje tylko wklad do przedniej prawej poduszki tej obok rozrzadu bo moja nie zyje...
Jaka bedzie wytrzymalosc takich wkladow i czy jest problem z ich montażem??
Z gory dziekuje za info.
Pozdr.
Ostatnio zmieniony przez Robertoo 2009-10-08, 21:50, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 6 razy Dołączył: 23 Mar 2008 Posty: 374 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-10-08, 21:56
Jeżeli potrzebujesz tylko wkładu to weź wymontuj łape albo wyciśnij poduszke i jedź do jakiegoś Inter Carsu czy coś takiego, ja tak zrobiłem i od jakiegoś nissana mi dobrali, kupiłem całość razem z łapą następnie wycisnąłem poduszke i wcisnąłem do siebie. I hula
_________________ Pusto? Sprawdź dwa razy!
Twoje pierwsze wymuszenie pierwszeństwa dla motocyklisty może być ostatnim!
Wysłany: 2009-10-08, 22:42
runo napisał/a:
Jeżeli potrzebujesz tylko wkładu to weź wymontuj łape albo wyciśnij poduszke i jedź do jakiegoś Inter Carsu czy coś takiego, ja tak zrobiłem i od jakiegoś nissana mi dobrali, kupiłem całość razem z łapą następnie wycisnąłem poduszke i wcisnąłem do siebie. I hula
O to tez jest dobry pomysl Pamietasz moze od jakiego Nissana Ci dobrali i ile zaplaciles?? Duzy jest problem z wycisnieciem wkladu i pozniej wcisnieciem??
Ostatnio zmieniony przez Robertoo 2009-10-08, 22:44, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2009-10-08, 23:15
Nie pamiętam, pojechałem do nich facet wziął poszedł na zaplecze i mi przyniósł cena to było w granicach 100 zł(cała łapa z poduszką). Co do wyciśnięcia i wciśnięcia to nie mam pojęcia, zawiozłem to do mojego mechanika i on to przekładał.
Pojedź do jakiegoś Inter Carsu z tym i oni Ci tam napewno od czegoś dobiorą
Motocykle są wszędzie!
Ostatnio zmieniony przez runo 2009-10-08, 23:22, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 1 raz Wiek: 28 Dołączył: 24 Lis 2007 Posty: 57 Skąd: NOWA RUDA
Wysłany: 2009-10-12, 10:10
poszukaj na forum.już była mowa kiedyś o tym.ja cały zestaw u kiepucziego kupiłem za ok 350zł.kupisz jakies zamienniki cholera wie z czego i tak i tak zaraz ci to wyrwie.pamiętaj pól środkami za daleko nie zajedziesz.oryginał cena za ta jedna poduszkę coś koło 400zł.
Wysłany: 2009-10-13, 15:27
tomi1 napisał/a:
poszukaj na forum.już była mowa kiedyś o tym.ja cały zestaw u kiepucziego kupiłem za ok 350zł.kupisz jakies zamienniki cholera wie z czego i tak i tak zaraz ci to wyrwie.pamiętaj pól środkami za daleko nie zajedziesz.oryginał cena za ta jedna poduszkę coś koło 400zł.
Witam!
Czytałem o tym ale ja jednak na poduszki poliuretanowe bym się nie zdecydował. Jeździłem dwoma autami z takimi poduchami i czuć było trochę drgania. Poliuretany są dobre do zawiechy... Oryginalna taka poducha kosztuje obecnie ponad 600zl u Kiepucziego. Jeszcze co do mojej sytuacji to bylem w inter carsie ale nie mieli na miejscu takich wkładów co by pasowały wiec pojechałem do sklepu z częściami do aut japan i tam po kilku przymiarkach dobrali mi sam wkład bardzo dobrej jakości za 130zl + 50zl montaż. I nareszcie nic nie wali i nie drga i napewno wytrzyma długo bo jakościowo wkład jest zbliżony do oryginału.
Pomógł: 78 razy Wiek: 31 Dołączył: 25 Sie 2007 Posty: 2919 Skąd: Szczecin/Leeds
Wysłany: 2009-10-22, 09:31
koolas... to wiecej czujesz na wolnych niz podczas jazdy (jesli wogole czujesz) jako ze balans ma robic swoje zeby silnik sie nie telepal. Co najwyzej odczujesz to na swiatlach, wiec ja bym proponowal zamontowac jak wymieniasz poduszki.
Jesli masz zle wywazoe kola to predzej po tym rece odpadna po 1000km niz od poliuretanowych poduszek
Ostatnio zmieniony przez allias 2009-10-22, 09:31, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 13 razy Wiek: 26 Dołączył: 11 Sie 2008 Posty: 1322 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-10-22, 14:48
koolas, ja mam stockowe dlatego autko na jalowym chodzi jakby silnik byl wylaczony. Czasem tylko minimalnie zadrga silnikiem, nie mam pojecia od czego to zalezy.
Pomógł: 78 razy Wiek: 31 Dołączył: 25 Sie 2007 Posty: 2919 Skąd: Szczecin/Leeds
Wysłany: 2009-10-22, 15:54
koolas napisał/a:
allias napisał/a:
jako ze balans ma robic swoje zeby silnik sie nie telepal
Ja mam V6, wiec balansu nie ma. Ciekawe, w sumie V6 jest silnikiem 'prawie" zbalansowanym, więc nie powinno nic drgać na niskich obrotach...
Ups Zapomnialo mi sie Tym bardziej nie oczekiwalbym klopotow jako ze V6 pracuje z wieksza elastycznoscia niz I4 wiec nie spowiewalbym sie duzych drgan. Jak cos to kup kit. Wymien podusze ktora potrzebujesz - np przednia i tylna, bo one super pomagaja w przenoszeniu mocy na kola a boczne na skrzyni i przy paskach zostaw bo to przewaznie one (jesli) ze mozesz odczuwac lekkie drgania.
Problem się pojawia gdy wrzucasz "D" w automacie i trzymasz hamulec. trzeszczy, skrzeczy i drrrrży..
mam dosłownie to samo o czym piszesz i zauwazyłem ze mam pękniętą gume w poduszcze od strony rozrządu i zapewne te drgania są od tego.Nie wiem jak z resztą poduszek ale wymienie wszystkie wkłady zeby byc pewnym mam 3g GTS
Ja tez na PW Prosilbym o wymiary , dokladnie na swiatlach sie telepie caly samochod ale wtedy odkrecam muze na full i jakos mi nie przeszkadza za bardzo
_________________ Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz
Wysłany: 2010-04-21, 22:47
Jak coś to mam całe łapy, ceny niskie, więc skoro poszukujecie poduszki to można kupić całość i wycisnąć poduszkę http://www.fotosik.pl/pok...b7df993439.html
Stan BDB. Jak coś to łapy są do manuala.